Convening 25 May 2009
About Istanbul Seminars

Program

İstanbul Seminerleri Hakkında

İstanbul Seminerleri, kültürel, entelektüel ve akademik ilişkiler ağını desteklemek, geliştirmek ve pekiştirmek için her yıl düzenlenen bir buluşmadır.

İstanbul Seminerleri, kültürel, entelektüel ve akademik ilişkiler ağını desteklemek, geliştirmek ve pekiştirmek için her yıl düzenlenen bir buluşmadır ve “Doğu” ile “Batı”nın farklı jeopolitik ve kültürel alanlarına mensup demokrat entelektüeller ve kanaat üreticileri arasında karşılıklı anlama ve etkileşimi etkin kılmayı hedeflemektedir.
İstanbul Seminerleri’nin yürütme kurulu şu adlardan oluşmaktadır: Seyla BENHABIB, Giancarlo BOSETTI, Alessandro FERRARA, Abdou FILAI-ANSARY, Nina zu FÜRSTENBERG, Nilüfer GÖLE, Ferda KESKIN, Nadia URBINATI.

Yürütme Kurulu sekreterleri:
Emrah Efe CAKMAK eec2119@columbia.edu
Volker KAUL volkerkaul@reset.it

İstanbul Seminerleri raportörü Celeste Cecilia LO TURCO seminerleri ResetDoc adına koordine etmektedir. İletişim bilgileri:
+39 334 11 64730
+39 0668407015
celeste.loturco@hotmail.it
reset.dialogues@reset.it

2009 yılı İstanbul Seminerleri yuvarlak masa konuşmacılar ve tartışmacılar: Nasr Abu Zayd, Giuliano Amato, Cengiz Aktar, Andrew Arato, Rifat Bali, Benjamin Barber, Ali Bayramoglu, Seyla Benhabib, Richard Bernstein, Aysen Bilgen, Faruk Birtek, Giancarlo Bosetti, Andrea Büchler, Marina Calloni, Mustafa Ceric, Jean Cohen, Maeve Cooke, Alessandro Ferrara, Rainer Forst, Nancy Fraser,Nina zu Fürstenberg, Elisabetta Galeotti, Zeynep Gambetti, Nilüfer Göle, Ayten Gundogdu, Nader Hashemi, Ramin Jahanbegloo, Ayse Kadioglu, Ferda Keskin, Fuat Keyman, Ioanna Kucuradi, Sebastiano Maffettone, Eytem Mahcupyan, Avishai Margalit, Marc Nichanian, Miyazi Oektem, Tariq Ramadan, David Rasmussen, Massimo Rosati, Ayelet Shachar, Roberto Toscano, Nadia Urbinati, Aris Yumul, Michael Walzer.

2009 İstanbul Seminerleri, çokkültürlülük/çokinançlılık taleplerinin ahlaki temellendirilişini inceleyecek ve çokkültürlülükle ilişkili siyasi ve yasal sorunları ele alacak. Seminerlerin merkezinde şu sorular yer alacak: Kültürel, etnik ve dinsel gruplar ne tür özerkliğe sahip olmalıdır? Kültürel grupların yasal özerkliği olmalı mıdır, ve bu gruplara yasama ve yargı yetkileri verilmeli midir? Kültürel grupların özerkliğiyle devletin egemenliği arasındaki ilişki nedir? Dinsel gruplar da kültürel gruplar mıdır?

Seminerlerin ilk bölümü “Çokkültürlülük ve Kişisel Özerklik” konusunu ele alacak ve ortak kimliklerin bireyler için neden bu kadar önemli bir rol oynadıklarının nedenlerini açığa kavuşturacak. İkinci bölüm ise kültür hakkı olarak insan hakkının varlığını ve bireye hangi ölçüde din değiştirme hakkının tanınması gerektiğini sorgulayarak “Çokkültürlülük ve İnsan Hakları” konusunu işleyecek. Üçüncü bir adımda, Seminerler köleliğin günümüzdeki biçimlerine ve yabancı bir ülkede yaşayanların durumuna dikkati çekerek Avrupa’daki dinsel talepleri ele alacak.

5 Mart 2009
Görüşlerinizi doc (at) resetdoc . org adresine gönderebilirsiniz.

SUPPORT OUR WORK

 

Please consider giving a tax-free donation to Reset this year

Any amount will help show your support for our activities

In Europe and elsewhere
(Reset DOC)


In the US
(Reset Dialogues)


x